Jäämistö­suunnittelu

Jäämistösuunnittelu lähi- tai etäpalveluna

Jäämistösuunnittelun tavoitteena on siirtää varallisuutta jälkipolville mahdollisimman järkevällä tavalla

Jäämistösuunnittelun tavoitteena on siirtää omaisuutta jälkipolville mahdollisimman pienillä veroilla vaurautta säilyttäen ja kasvattaen.

Paitsi hyvää verosuunnittelua ja tietämystä verojen optimoinnista, hyvä jäämistösuunnittelu vaatii osaamista itse varallisuuden hallinnasta sekä varallisuussiirtojen järkevistä toteutustavoista.

Jäämistösuunnittelu on järkevää ja kannattavaa jo pienemmänkin varallisuuden kohdalla, mutta suuremmissa varallisuuserissä olisi oikeastaan aika tyhmää jättää ammattilaisen apu käyttämättä.

Verosuunnittelu ja -optimointi on hyvin haastavaa ja vaatii onnistuakseen rutkasti kokemusta sekä erikoistumista asiaan. 

Usein jäämistösuunnittelussa on mukana vaiheittaisia transaktioita sekä yritysomaisuuden suhteen yritysjärjestelyitä sekä sukupolvenvaihdoksia, joiden toteuttamiseen tarvitaan laaja tietämys sekä riittävä käytännön kokemus.

Varaa aika tästä

Jäämistösuunnittelua lahjoituksilla ja ennakkoperinnöillä sekä testamentilla

Normaalivaraisen henkilön jäämistösuunnittelu koostuu yleensä erilaisten asiakirjojen, kuten avioehtosopimus, lahjakirja ja testamentti laatimisesta sekä niiden rukkaamisesta kokonaisuudeksi, joissa lopputulos on mahdollisimman suuren nettovarallisuuden säilyttävä.

Varakkaamman henkilön jäämistösuunnittelussa käytetään lisäksi erilaisia yhtiöihin ja yritystoimintaan liittyvät järjestelyjä, voitonjaon kohdentamista ja rahastointia sekä tehdään useita vaihtoehtoisia laskelmia esimerkiksi verojen yhteisvaikutuksista eri tilanteissa.

Jäämistösuunnittelun aloittaminen

Jäämistösuunnittelun voi aloittaa vaikkapa 50 minuutin kartoitusajalla, jolloin määritellään tavoitteet sekä käytössäolevat keinot.

Jos kyseessä on laajempi kokonaisuus,  niin kannattaa varata 75 minuutin palveluaika.

Nyt palveluaikoja on saatavilla myös etäyhteydellä, jolloin asian voi hoitaa vaikkapa suoraan kotisohvalta ja perinteistä palvelua edullisemmin.